Зеленський підписав закон, що дозволяє відключати населення від комунальних послуг!

Монополісти тепер можуть за борги відрізати споживачів від води, газу, тепла чи світла…

В той же час Уряд попередив про значне зростання цін і тарифів в новий опалювальний сезон-2021:

Тарифи на тепло збільшаться приблизно на 35-50%. І це тільки один рядок у платіжці.

З 1 січня 2021 року уряд підняв тарифи на електроенергію для населення з 90 коп за кВт-год до 1,68 грн , тобто більше, ніж в півтора рази. Однак потім типу «знизили» до 1,44 за кВт-год за умови споживання не більше 250 кВт-го, якщо більше то 1,68 грн за кВт-год.

Що стосується ціни на газ в Україні, то й вона продовжує своє зростання. У деяких регіонах ціна за один кубометр вже зараз перевищує 10 гривень. Найдорожчий газ в Одесі, Полтаві, Хмельницькому, Чернівцях, Житомирі та Херсоні. Окремо українців ще змушують доплачувати за транспортування газу в середньому 2 грн за куб (так само, як і за відведення води), і це таке реформаторське ноу-хау.

Оскільки зростатиме ціна на газ та опалення, то природно, що й ціна на гарячу воду підвищиться. В залежності від регіону вона здорожчає на 30-40%. На цьому тлі вгору поповзе і вартість холодної води, вивозу сміття та прибирання території.

Для монополіста-постачальника послуг в комунальній сфері не є важливим, чи обґрунтований той чи інший тариф, важливо бути в тренді росту в цін.

Проте, Уряд з 1 жовтня скасовує карантинні соціальні норми споживання!

На практиці це означає, що зменшаться субсидійні виплати на послуги газопостачання, холодну та гарячу воду, водовідведення, електропостачання в половину (!) – від 300 до 600 гривень на сім’ю.

З 1 травня 2021 року Кабінет міністрів зробив більш складними і жорсткішими вимоги при призначенні житлових субсидій. Мета - зменшити кількість субсидіантів і відповідно скороти бюджетні витрати на субсидійні виплати.

За останні декілька років кількість родин, що отримували субсидії скоротили з 7 млн до 2,5млн ..., при тому що тарифи зросли вдвічі!!

При цьому владі мало податків з доходів простих громадян, урядом готується закон про податок на витрати...

Популярные статьи сейчас

НКРЭКУ ответила, повысят ли тарифы на электроэнергию: чего ждать украинцам

Байден сказал, как защитить Украину от "мясника" Путина

Пентагон с беспокойством отслеживает военное сотрудничество России и КНДР

Украина может недополучить десятки миллиардов международной помощи, - нардеп

Показать еще