Для того щоб зрозуміти чому Україна опинилась в такому жахливому стані, обов’язково потрібно детально проаналізувати основні події у центрі Києва восени 2013 – взимку 2014 років, бо як написав Ігор Губерман: “В пучине наших бедствий спят корни всей кручины, мы лечимся от следствий, а нас е@ут причины”.

Безумовно що заяви Януковича про євроінтеграцію були блефом, за допомогою якого він намагався отримати від Росії фінансову допомогу, необхідну йому для зміцнення авторитарного режиму. Кремлівський ідеолог Владислав Сурков вважав, що на території України в 2013 році вже не існує держави, бо міністерства та силові структури знаходились під контролем неофіційних кураторів – смотрящих. Фактично, Янукович перетворив Україну в вотчину для свого родинного клану, що дуже не сподобалось олігархам, які намагались послабити позиції “сім’ї” за рахунок Революції Гідності. Представники великого бізнесу були дуже не задоволенні діями та амбіціями старшого сина президента – Олександра Януковича, який “розбудовуючи сім’ю” почав контролювати МВС, Податкову службу, Нацбанк, Міністерство природніх ресурсів. Амбіції сина Януковича викликали занепокоєння основних олігархічних українських груп, які врешті – решт перейшли в контрнаступ, скориставшись Революцією Гідності.

Янукович, на жаль, не врахував того, що його геополітичний блеф про євроінтеграцію підігрів розбіжності всередині України, які в підсумку вилились в Революцію Гідності, яку використали в своїх інтересах як Росія так і США з ЄС.

Ще в 2012 році політтехнолог Семен Уралов, прокремлівський політик Ігор Марков і Віктор Медведчук спрогнозували усунення Януковича від влади. Віктор Медведчук особисто був зацікавлений у відсторонені Януковича від влади, бо у нього був конфлікт не тільки з тодішнім президентом, а й з усім донецьким кланом ще за часів існування “київської сімки”.

Дуже показово, що Янукович визнав в інтерв’ю російським журналістам що до розгону Євромайдану причетний колишній голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін. Варто також пам’ятати про те, що першими хто повідомив про побиття студентів на Майдані Незалежності були журналісти проросійського телеканалу “Інтер”, котрий перебуває під контролем Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна, які були зацікавлені в продовжені масових протестів.

Знаючи про фобії та комплекси Януковича Кремлю вдалось підштовхнути його до дій і вчинків, які призвели до його дискредитації, після чого він залишився сам на сам із Росією, а як відомо “Москва слезам не верит”.

Також не можна забувати і про те, що під час переговорів про підписання угоди про асоціацію України з ЄС українські політики наполягали на тому, що для переходу української економіки на європейські стандарти та модернізацію промислових підприємств потрібно приблизно 180 мільярдів доларів. Як відомо, Україна так і не отримала від ЄС масштабну фінансову допомогу, яка б дозволила їй стати конкурентоспроможною. На жаль, після Революції Гідності Україна втратила ринки де була затребувана українська продукція, яка не відповідає європейським стандартам.

Підписання економічної частини угоди про асоціацію України з ЄС можна розцінювати як зраду українських національних інтересів, бо квоти введені ЄС на українську продукцію обмежили наш експортний потенціал. Після підписання угоди про євро – асоціацію і зникнення існуючих бар’єрів, Україну захлеснула хвиля імпортної продукції. Наслідком чого стало від’ємне сальдо зовнішньоторговельного балансу України.

Не можна оминути увагою і той факт, що угода про асоціацію України з ЄС була прописана без перспективи членства в Євросоюзі для нашої країни. Тож ЄС перетворив Україну на ринок збуту своєї продукції та постачальника робочої сили.

Тиск європейських політиків на Януковича щодо підписання угоди про євро – асоціацію можна пояснити тим, що колективному Заходу не був потрібен новий глобальний конкурент в Європі, який міг би з’явитися після об’єднання потенціалів і конкурентних переваг України і Росії.

Важливо розуміти, що геополітична коаліція США і Великобританії для стримування Росії і “старої Європи” Німеччини та Франції, створила Балто – Чорноморську дугу, за рахунок якої з’явився “санітарний кордон” навколо Російської Федерації. Тому геополітична коаліція континентальної Європи, а саме Німеччини і Франції ніколи не погодиться зі вступом України до ЄС, бо це призведе до посилення впливу США і Польщі на Європейський Союз. Щодо вступу України до НАТО, то він є абсолютно нереалістичним. Безпека Німеччини і Франції більше виграватиме від того, що Україна не є членом НАТО.

Українці нарешті повинні подорослішати і зрозуміти, що з Росією геополітичним гравцям більш вигідно співпрацювати ніж з Україною. Наприклад, німці зацікавленні в добудові “Північного потоку – 2 тому, що він є вигідним для Німеччини, вигідним для її промисловості, вигідним для її громадян. На відміну від України, Німеччина вміє захищати свої національні інтереси. Для Ангели Меркель на першому місці стоїть збільшення достатку громадян Німеччини та забезпечення їхньої безпеки.

Якщо українці дозволяють геополітичним гравцям використовувати Україну в їхніх інтересах, то цю країну ніхто не буде поважати і дбати про неї. На слабких не зважають, їх повчають, принижують і використовують.

Популярные статьи сейчас

Шольц отказался разговаривать с Путиным до вывода российских войск из Украины

Дроны ГУР поразили российскую РЛС "Контейнер" в Мордовии – СМИ

ПФУ опубликовал данные о крупных выплатах в апреле: чего ждать пенсионерам

Мобилизация транспортных средств: у кого и какие авто начнут изымать уже в мае

Показать еще

Для США Україна, як би не боляче це було визнавати українцям, лише ситуативний партнер, інтересами якого можна пожертвувати заради нормалізації з Росією. Джо Байдену який є глобалістом і за яким стоять американські транснаціональні компанії дуже важливо, щоб російський ринок та капітали були частиною глобальної ринкової системи. Глобалістам важливо, щоб Росія і Іран повернулись до глобального ринку, де існує вільний рух капіталів, товарів і послуг. Капіталістична Росія не є для США ідеологічним і економічним конкурентом, на відміну від Китаю, де були створенні державні транснаціональні корпорації, які є конкурентами для американських ТНК.

Дуже прикро, що замість того щоб граючи на протиріччях геополітичних гравців, отримуючи від цього вигоду, Україна обрала абсолютно безперспективний для неї євроатлантичний вектор розвитку. Україна, фактично, вже перетворена на “бананову республіку”, подальша транснаціоналізація нашої країни призведе до остаточного демонтажу соціальної держави, наслідком чого стане соціальний вибух, яким обов’язково скористається Російська Федерація.

Зараз українці, які продовжують вірити в пустопорожні заяви і декларації наших західних партнерів, чимось нагадують африканських туземців в яких європейці обмінювали золото та платину на скляні буси.

Всі демократичні цінності номіновані в доларах і євро. Недарма в чудовому фільмі “Пограбування казино” було сказано: “ Зв’язковий мафії: Ти цинічна сволота, ти це знаєш? Обама по телевізору: Утвердитись в фундаментальній істині, що нас багато, але ми єдині! Зв’язковий мафії: Чув що він сказав? Замислись. Джек Коган: Не сміши мене “ми один народ”. Цей міф створив Томас Джефферсон – американський святий, бо він написав, що всі люди створені рівними. У що він явно не вірив, якщо залишив своїх дітей підневільними. Заможній сноб, який не бажав платити податки Британії. Він написав красиві слова і підняв людей, які пішли помирати за ці слова. А він сидів, пив дороге вино і шпекав свою рабиню. (Вказує на телевізор з Обамою) Він говорить мені, що ми живемо в суспільстві? Я живу в Америці, а в США кожен сам за себе. Америка – це не країна, це лише бізнес. Тож трясця, плати мені”.

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook, на страницу Хвилі в Instagram