Що таке сучасна Україна? Безумовно Україна є правонаступницею УРСР, бо навіть після розпаду Радянського Союзу нашою країною продовжували керувати колишні функціонери комуністичної партії. Фактично, Україна отримала незалежність із – за жадібності радянської еліти, яка отримуючи величезні хабарі від тіньової економіки не могла реалізувати свої багатства в межах чинного радянського ладу. Представники радянської еліти чудово усвідомлювали, що владою буде володіти той хто сконцентрує у себе більше грошей. Позбувшись партійного контролю, що заважав їм перерозподілити ресурси на їхню користь, до влади в Україні прийшли колишні комуністичні функціонери, які стали батьками – засновниками нашої країни.

В Україні на відміну від Польщі або Чехії, у націонал – демократичних партій не було управлінських кадрів, які б могли прийти до влади замість колишніх радянських функціонерів, котрі мали управлінський досвід. Де – факто, в Україні дотепер не існує контреліти з достатніми ресурсами для приходу до влади.

Показово, що єдиними гарантами збереження територіальної цілісності і суверенітету України є українські олігархи, які розуміють, що після поглинання їхньої країни Росією вони втратять свої активи та всю свою власність. Тож Україна існує, як би нам це не було боляче визнавати, лише із – за переконаності українських олігархів в тому, що “Техас повинні грабувати техасці”. Але на превеликий жаль, Ахметов, Пінчук, Коломойський, Дмитро Фірташ так і не усвідомили, що тільки сильна держава може надати гарантії збереження їхніх активів. Жадібність і провінційність українських олігархів врешті – решт призведе до того, що вони разом з Україною стануть “їжею” корпорації чекістів.

Прикро, що більшість українців не розуміють того, що Україна не готова до відбиття повномасштабної агресії Росії. На відміну від 2014 року коли Кремль намагався спровокувати громадянську війну в Україні, використовуючи диверсійні групи створені російськими спецслужбами, Росія має можливість провести велику воєнну операцію застосовуючи ракетну зброю. Після нанесення ракетного удару по критичних об’єктах військового і державного управління, також буде знищена протиповітряна оборона, що дозволить росіянам використовувати авіацію для нанесення ударів по позиціях українських військ. Тож Збройним силам України буде дуже важко протидіяти такому повномасштабному наступу російських збройних сил. В нинішніх реаліях українці не мають права недооцінювати Російську Федерацію, бо недооцінка ворога завжди призводить лише до поразки.

Не можна забувати і про наймаштабніші штабні навчання з 1989 року в Польщі “Зима – 20”, які завершились поразкою польської армії за п’ять діб. Симуляція віртуальної війни показала, що польська армія у разі повномасштабної війни з Росією буде розгромлена за декілька діб.

По розрахунках НАТО Вільнюс, Таллінн і Рига капітулюють за 60 годин після агресії Росії. З точки зору відставних генералів Бена Ходжеса і Генріха Брауса, у НАТО із – за логістичних складнощів виникнуть серйозні проблеми щодо надання своєчасної військової допомоги країнам Балтії. Тільки на вирішення бюрократичних питань у армійських підрозділів НАТО піде не менше п’яти днів.

Великою проблемою для НАТО є також те, що транспортна інфраструктура Східної Європи після розпаду Варшавського блоку не модернізовувалась в воєнному плані. Аналітики відомого аналітичного центру RAND Corporation прийшли до висновку, що більшість мостів Польщі не будуть здатні витримати вагу “Абрамсу”, основного бойового танку США. Низька спроможність залізничних доріг, мостів і автомобільних доріг не дозволить НАТО швидко перекинути військові підрозділи до країн Балтії, чим неодмінно скористається Росія.

Українцям варто позбутись ілюзій про те, що вступ до НАТО зупинить агресію Росії проти України. Західна Європа ніколи не підтримає вступ України до НАТО із – за можливого воєнного конфлікту з Росією. Розмови ж наших західних партнерів про те, що Україна не відповідає стандартам НАТО, є “словесним дощем”. Чомусь Албанія, яка не відповідала більшості стандартів НАТО, стала членом Північноатлантичного альянсу навіть незважаючи на дуже високий рівень корупції. Дуже прикметно, що переважна більшість українців, навіть після гірких уроків історії, продовжують вірити в гасло Остапа Бендера: “Заграница нам поможет”.

Підсумовуючи, хотілось би нагадати українцям, що Західна Європа заради збереження свого благополуччя, завжди зраджувала Східну Європу, жертвуючи нею задля умиротворення Росії.

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook, страницу «Хвилі» в Instagram.